Aanmaken
Je kan op twee manieren een organisatie aanmaken.
Er wordt dan een nieuw venster geopend waar je de organisatie kan gaan aanmaken.
Bewerken
Alle organisaties staan onder het “Organisaties” scherm wat via het linker menu te benaderen is. Vervolgens kan je op bewerken klikken om de pagina te openen die je wilt bewerken.
Voor kleine aanpassingen kan je ook de “Snel bewerken” optie proberen. Dan krijg je een aantal opties die je voor de organisaties kan instellen.
Mocht je al ingelogd zijn kan je ook naar de organisatie toe bladeren via de voorkant van de website. Er staat dan in het boven menu een optie “Organisatie bewerken”.
Status
De status van een organisatie geeft aan of deze al klaar is om online gepubliceerd te worden. Er zijn 3 statussen:
Je kan op een later moment de organisatie opnieuw in concept status zetten.
Zichtbaarheid
De zichtbaarheid van een organisatie staat standaard op openbaar. Dit kan je echter ook aanpassen zodat de organisatie alleen zichtbaar is met een wachtwoord of zelfs helemaal privé.
Revisies
Van iedere wijziging die je doorvoert op de organisatie wordt er een revisie opgeslagen. Zo is het dus ook mogelijk om terug te kijken naar hoe iets eerder stond. Deze optie is pas beschikbaar nadat je de eerste wijziging op het de organisatie hebt toegevoegd.
Publicatie datum
De publicatie datum wordt automatisch gevuld wanneer je de organisatie voor het eerst publiceert. Je kan deze datum ook zelf instellen of later aanpassen. Zo kan je alvast een toekomstige datum instellen waarop de organisatie gepubliceerd moet worden.
SEO
In het publiceren vak staat de SEO status van de organisatie. Wanneer je daar op de link klinkt scrol je verder naar het onderdeel in de organisatie waarin je de details kan zien van de SEO status. Hoe je dit kunt gebruiken kun je op deze documentatie pagina lezen. Scrol hiervoor verder naar onder.
Het wordt aangeraden om meerdere tags aan een organisatie te koppelen. Vaak worden deze gebruikt om aan te geven welke diensten er door organisatie geleverd worden. Daarnaast kan het ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld locatie of branche.
Wanneer je in het invoerveld gaat typen zullen er tags voorgesteld worden die overeen komen met dat genen wat je al getypt hebt. Zo aan je bestaande tags hergebruiken. Door deze tags te selecteren voorkom je onnodige afwijking.
Het is van belang om je tags van tijd tot tijd na te lopen. Het kan namelijk gebeuren dat je per ongeluk een nieuwe tag aanmaakt wat een synonyme is van een al bestaande tag. Deze wil je dan samen voegen zodat de tags consistent en bruikbaar blijven.
Deze afbeelding is voor organisaties erg belangrijk. Hij wordt vaak gebruikt voor logo van de organisatie. Deze afbeelding wordt dan naast de naam van de organisatie getoond in overzichten bij onder andere locaties.
Wanneer je een organisatie deelt via socialmedia dan wordt deze afbeelding ook opgehaald en bij de organisatie getoond. Het is dus van belang dat deze afbeelding een goed beeld geeft van de organisatie.
Snippetvoortoning
Hier kan je de titel en omschrijving aanpassen die door de zoekmachines gebruikt worden. Er wordt ook een voorbeeld getoond van de weergave op Google.
SEO Analyse
De gegevens van je organisatie wordt op een aantal onderdelen gecontroleerd. Door de tekst hierop aan te passen kan de organisatie beter gecategoriseerd worden. Per onderdeel zie je een status en eventueel een ondersteunende link.
Geavanceed
De opties hieronder kunnen grote gevolgen hebben voor de vindbaarheid van de organisatie. Past deze alleen aan wanneer je zeker weet wat het gaat doen.